55,186 km²
Ett län fyllt med allt från havsbotten till högfjäll. Här visas några exempel på det du kan stöta på
i länet. 

Tips:

Passa på och fundera på vilka arter som visas... Facit kommer om du håller muspekaren i bildens nedre kant. 

Om föreningen

Föreningen grundades i början av 80-talet av Stefan Ericsson. Genom åren har många exkursioner, föreningsmöten och inventeringsveckor passerat. 

Länsfloran

Det stora projekt som vi aktivt jobbar med är Länsfloran. Vi har tyvärr inte så mycket publik aktivitet kring denna för tillfället men arbetet pågår......

Inventering
2020

Vill du bidra? kontakta oss!

Hjälpa till?

Egen inventering?

Rapportera på Artportalen?

Montera växter i Herbariet?

Föreslå nåt eget sätt!!!

För mer information kring svensk botanik och lokalföreningar -

klicka här! 

Här hittar du rapporter om Sveriges flora och fauna. Du kan se dagens observationer eller söka på ditt favoritställe. Börja rapportera dina fynd, allt är av intresse! klicka här!

Här finns information i form av en sökbar databas med växter i de offentliga herbarierna i Sverige. Allt är inte registrerat ännu men arbetet går långsamt framåt.

klicka här!

Senaste fyndet!

Under sommaren 2019 så har slutspurtandet med floran pågått. Med inventeringar i fjäl-len och koll av dåligt gjorda rutor. Letade efter lite ovanliga havstrandsarter som t ex Carex paleacea, Strandstarr strax söder om Bjuröklubb. Där fanns starren men även en fin blommande bläddra. Vid ett senare besök så samlades några skott och det gick att verifera den som sydbläddra, Utricularia australis. Ny för länet! Finns rätt långt upp i Finland på havstrandsnära lokaler så mycket troligt att den kommit drivande vid någon höststorm. Fanns flera plantor så den verkar trivas.

© 2023 by Nature Org. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now